Fit en Fysio in Berkelland

  • Buizerdstraat 1b, 7161 HZ Neede
  • Voorstad 4, 7271 BE Borculo
  • Ma t/m vrij 8.00 - 17.30 uur

Oncologische Fysiotherapie - bewegen en kanker

Oncologische Fysiotherapie - bewegen en kanker

Oncologische Fysiotherapie - bewegen en kanker

Tijdens of na een behandeling tegen kanker is de kans groot dat je klachten krijgt. Ook wanneer je genezen verklaard bent, kun je tegen fysieke beperkingen aanlopen. Vaak wordt gedacht dat het dan beter is om lichamelijke inspanning te mijden. Dat is een misverstand. Het is juist belangrijk om te blijven bewegen. Klachten treden sneller op wanneer je niet meer beweegt. We hebben een speciaal programma voor kankerpatiënten en ex-kankerpatiënten. Dit is erop gericht om je conditie en spierkracht te verbeteren, oedeemvorming tegen te gaan en je niet zo vermoeid te laten voelen.

Deze zorg stemmen we veelal af met andere hulpverleners zoals huisarts, thuiszorg, mantelzorgers of specialisten.

Behandeling

Natuurlijk zijn er vele soorten kanker. Oncologische fysiotherapie is altijd in elke fase mogelijk en zal ook bijdragen aan het proces om te herstellen of iemands leven te verlengen.  De mate waarin een behandeling aanslaat is afhankelijk van de fase waarin je als kankerpatiënt verkeert. Die fase bepaalt ook het doel van de fysiotherapie: het verbeteren van de conditie of het om leren gaan met beperkingen. Ook wanneer de patiënt in de terminale fase verkeert, kunnen wij helpen. De kwaliteit van leven staat altijd centraal.

Onconet

Jeroen Vinke is lid van Onconet. Fysiotherapeuten die hierbij aangesloten zijn, zijn speciaal opgeleid om training te geven aan mensen tijdens of na de medische behandeling tegen kanker. https://www.onconet.nu

Terug naar overzicht