Fit en Fysio in Berkelland

  • Buizerdstraat 1b, 7161 HZ Neede
  • Voorstad 4, 7271 BE Borculo
  • Ma t/m vrij 8.00 - 17.30 uur

Fysiotherapie bij Parkinson - ParkinsonNet

Fysiotherapie bij Parkinson - ParkinsonNet

Fysiotherapie bij Parkinson - ParkinsonNet

Slechter lopen, moeilijk kunnen opstaan uit een stoel of omdraaien in bed. Voor Parkinsonpatiënten sluipen die beperkingen er bijna ongemerkt in. Actief blijven en gerichte oefeningen doen, kunnen helpen dat klachten minder snel erger worden en het voorkomt soms ook nieuwe klachten. Het doel is altijd om zoveel mogelijk zelfstandig te kunnen blijven doen en de ziekte af te remmen. Onze fysiotherapeut Tim Hobert is binnen Fit en Fysio gespecialiseerd in het begeleiden van mensen die lijden aan Parkinson.

Tim is aangesloten bij ParkinsonNet. ParkinsonNet staat voor een netwerk van zorgverleners die gespecialiseerd zijn in het behandelen van mensen met de ziekte van Parkinson.

Waarom is er een ParkinsonNet?
Als gevolg van de ziekte van Parkinson kunnen op verschillende gebieden problemen ontstaan. Hierdoor zijn vaak meerdere zorgverleners betrokken bij de behandeling en de begeleiding van mensen met de ziekte van Parkinson. Het is hierbij van belang dat zorgverleners specifiek deskundig zijn en behandelingen goed op elkaar afstemmen.

Wat is de meerwaarde van een ParkinsonNet-therapeut? De therapeuten van het ParkinsonNet zijn gespecialiseerd in het behandelen van mensen met de ziekte van Parkinson. De therapeuten zijn opgeleid door experts op het gebied van de ziekte van Parkinson afkomstig uit de Parkinsoncentra in Nederland. Daarnaast werken ParkinsonNet-therapeuten nauw samen met de neurologen in de regio. Zodoende zijn de behandelingen deskundig en beter op elkaar afgestemd, waardoor de kwaliteit van zorg verbetert voor mensen met de ziekte van Parkinson.

Van wie is ParkinsonNet?
ParkinsonNet is een initiatief van het UMC St Radboud en de Werkgroep Bewegingsstoornissen van de Nederlandse Vereniging voor Neurologie. Het ParkinsonNet concept wordt ondersteund door het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie, de Vereniging van Oefentherapeuten Cesar & Mensendieck, Ergotherapie Nederland, de Nederlandse Vereniging voor Logopedie en Foniatrie en de Parkinson Patiënten Vereniging.

Meer informatie over de ziekte van Parkinson en het ParkinsonNet is te vinden op: http://www.parkinsonnet.nl

Terug naar overzicht