Fit en Fysio in Berkelland

  • Buizerdstraat 1b, 7161 HZ Neede
  • Voorstad 4, 7271 BE Borculo
  • Ma t/m vrij 8.00 - 17.30 uur

Fysiotherapie bij Schouderklachten

Fysiotherapie bij Schouderklachten

Fysiotherapie bij Schouderklachten

Een schouder is een complex gewricht. In een schouder komen meerdere gewrichten samen die met veel spieren, pezen en kapsels moeten samenwerken om de boel soepel te laten bewegen. Bij overbelasting, een val of een verkeerde beweging kunnen er schouderklachten ontstaan. Blijf je er te lang mee rondlopen, dan kunnen er ook andere klachten ontstaan als nekpijn of rugpijn. Het is belangrijk om je daarvoor gericht te laten behandelen.

Speciaal voor mensen die last hebben van hun schouder, heeft onze schoudertherapeut Casandra Roos een spreekuur voor schouderklachten.

Schoudernetwerk Twente

Schoudernetwerk Twente is een groep fysiotherapeuten die het handelen bij patiënten met schouderaandoeningen wil optimaliseren. Deze therapeuten zijn gespecialiseerd in schouderaandoeningen, lichamelijk onderzoek, (para-) medische interventies en consequenties voor de revalidatie.

Schoudernetwerk Twente heeft het doel de kwaliteit van het fysiotherapeutisch handelen door haar leden bij patiënten met schouderaandoeningen te optimaliseren. Daarbij gaat het zowel om het fysiotherapeutisch lichamelijk onderzoek (zoals vraaggesprekken, observatie, klinische tests en toepassing vragenlijsten) als het fysiotherapeutisch behandelen (welke interventies zijn het meest effectief).

Casandra werkt als Schoudertherapeut samen met de schouderpoli van OCON (ZGT Hengelo- Almelo) en MST (Enschede).

Terug naar overzicht