Fit en Fysio in Berkelland

 • Buizerdstraat 1b, 7161 HZ Neede
 • Voorstad 4, 7271 BE Borculo
 • Ma t/m vrij 8.00 - 17.30 uur

Hart Revalidatie

Hart Revalidatie

Hart Revalidatie

Fysiotherapie voor hartpatiënten (coronair lijden en hartfalen)

Bij de fysiotherapeutische begeleiding van hartpatiënten wordt er onderscheid gemaakt in de oorzaak van het hartlijden: coronair lijden of hartfalen.

 • Coronair lijden

  Je hebt een myocardinfarct meegemaakt, je bent gedotterd of hebt een bypass operatie ondergaan. Je bent op dit moment onvoldoende actief of hebt moeite om weer op gang te komen. Misschien ben je nog angstig om te gaan bewegen. Mogelijk heb je al een revalidatietraject gehad en werd je geadviseerd om in je eigen omgeving verder te trainen. Het beweegprogramma coronair lijden kan je helpen om weer actief te worden en actief te blijven.

  Programma

  Voordat we beginnen met fysiotherapie wordt er een intake uitgevoerd. Met de fysiotherapeut van Fit en Fysio voer je een vraaggesprek om de persoonlijke situatie vast te stellen en hij doet onderzoek naar de gezondheidstoestand. Op basis van de resultaten van de intake worden behandeldoelen gekozen. Bijvoorbeeld het hervatten van beweegactiviteiten of het (weer) actief worden in de tuin. De training bestaat uit een beweegprogramma met diverse vormen van duur- en intervaltraining en spierkrachtversterkende oefeningen. Daarnaast wordt veel aandacht besteed aan het verder ontwikkelen en het onderhouden van een actieve leefstijl. Afhankelijk van je situatie duurt het programma duurt 3 tot 9 maanden.

  Voor het deelnemen aan het programma zijn een aantal voorwaarden vastgesteld. Het is belangrijk dat de diagnose is gesteld door een arts/specialist (status na AMI, PCI of CABG of stabiele AP-klachten) en dat de noodzakelijke medische gegevens beschikbaar zijn voor de fysiotherapeut. Voor het succesvol slagen van het programma is het belangrijk dat je gemotiveerd bent voor een actieve leefstijl en volledig meewerkt aan de therapie.

  Aanmelden

  Je kunt deelnemen aan dit programma via een verwijzing van de medisch specialist (cardioloog) of de hartrevalidatiepoli. Meer info en werkwijze is te vinden op: https://www.chronischzorgnet.nl/nl

   

 • Hartfalen

  Om de conditie zo optimaal mogelijk te krijgen en leren om te gaan met beperkingen, hebben wij speciale programma’s voor mensen met hartfalen. Deze zijn erop gericht om allerlei dagelijkse bezigheden beter vol te houden. De fysiotherapeut van Fit en Fysio is speciaal opgeleid om mensen met hartfalen te begeleiden.

  Voordat je kunt beginnen met de therapie wordt er door de fysiotherapeut een screening uitgevoerd. Met de screening brengt de fysiotherapeut de huidige situatie in beeld: belastbaarheid, gezondheidstoestand, klachten, symptomen, activiteitenniveau. Op basis van de resultaten van de screening worden behandeldoelen gekozen. Bijvoorbeeld het vergroten van de loopafstand of het (weer) actief worden in de tuin. Voor het realiseren van de doelen wordt een individueel behandelplan opgesteld. Na verloop van de behandelingen wordt geëvalueerd of de gekozen behandeldoelen bereikt zijn.

  Aanmelden

  Deelname aan het hartfalenprogramma kan uitsluitend via een verwijzing van de hartfalenpoli.

Terug naar overzicht